torsdag 6 juni 2013

Så var det städdags i trädgården

 Vi kontaktade Lasse och Kerstin på L. Karlsson Bygg och VVS för att få hjälp med att gräva upp en fåra inför häckplanteringen. Lasse är vår hjälte sedan vi hade en gigantisk vattenläcka 1 m utanför vårt gamla hus. Han lyckades då direkt lokalisera och gräva fram läckan, mitt i en trädgårdsgång utan att förstöra kullerstenen och buxbomshäcken på ena sidan och gatustenen på den andra.  Helt otroligt att se sådant finlir med en stor grävskopa.

När han och Kerstin kom för att gräva och fick se de enorma mängder jord vi hade kvar i trädgården, började de lite fint undra om vi behövde bli av med lite. Jag tror inte att vi hade förstått hur mycket vi hade... Och tyvärr har jag som vanligt missat att ta före-bilder! Markentreprenörerna som schaktade för grunden till huset, som vi inte är helt nöjda med, hade lämnat kvar stora mängder med jord och schaktmassor (och snällt nog hade de blandat dem...).

Det slutade med att Lasse och Kerstin slet i 3 dagar! för att få bort all jord. De jämnade ut tomten så mycket som det gick och sedan transporterade de bort resten. Tror Lasse sa att det blev 10 lass!! Vi behövde inte betala för deponikostnaden då Lasse kunde använda jorden på annat ställe, som tur var, det här var ju inte direkt något vi räknat med. Dessutom var den första räkningen från markentreprenörerna ca 30-40 000 kr dyrare än vad vi räknat med. Nu har vi lärt oss att om vi bygger igen ska vi göra markanalys...
 Kerstin - har perfekt koll på allt!
 Redo för bokplantor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar