torsdag 5 september 2013

Målning av skjulet

Nu har vi börjat måla skjulet. Här är det i första strykningen, kommer att återkomma med bilder på färdigt så småningom. Vi är mest nöjda med att vi kommit igång med detta, visserligen inte så stora, men dock tidskrävande projekt. Det är så mycket man vill hinna!

Jag hade velat ha slamfärg, Falu rödfärg i svart, men tyvärr tänkte jag inte på att meddelat Niklas detta, så panelen var redan grundmålad, vilket innebär att det inte gick, då man bara kan använda slamfärg på rent trä. Målar-brodern tröstade snabbt med att Demidekks nya färg, Ultimate helmatt i S8500-N 9938, är ett mycket bra alternativ. Ser lika snyggt ut och håller mycket bättre. Vi är helnöjda nu när vi ser resultatet!

Nu återstår bara det delikata dilemmat att välja färg till dörr och fönster. Jag tvekar och velar mellan ett antal Gysinge linoljefärgs kulörer. Se färgprov nedan. Tanken är att i förlängningen, ska alla fönster och fönsterdörrar på huset ha samma färg, när det är dags att måla om dem. Men å andra sidan lär det väl ta ett tag, så jag hinner nog gå igenom samtliga kulörer, om och om igen tills dess...
 Grå umbra
 Gulockra
 Järnoxidröd
Blågrå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar