fredag 14 december 2012

Att rita hus

 När vi hade övergett tanken på det där 60-tals inspirerade huset med sparsmakad elegans, stora glaspartier och ett vackert uno form kök som jag länge drömt om men som kommunen satte stopp för, var det dags för Sonny att börja skissa på vårt hus. Vi hade några kriterier som var viktiga för oss:
3 sovrum, ett extra allrum, ett gästrum, 2 toaletter med dusch, kamin, bastu, gott om förvaringsutrymme, skafferi och sist men inte minst, att vardagsrummet skulle ha fönster från tre håll.

Sonny visade sig vara en utmärkt diskussionspartner. På hans första utkast hade han verkligen kämpat med att få in exakt allt som vi ville ha. Vi diskuterade, kom med en del... egna förslag och nedan är Sonnys nästa förslag där vi bland annat vill vända badrummet in mot vår mer privata del av trädgården som dessutom har havsutsikt, för att kunna ha en dörr ut till trädgården där. Dessutom insåg vi att vardagsrum och kök blev för litet med gästrummet i den "officiella" delen av huset.Så vi försökte peta in det i den "privata" delen. Han har lyssnat, gjort som vi velat, sedan började han och Marie komma med egna förslag och råd. Även om vi inte alltid lyssnat på dem, har deras erfarenhet varit till mycket stor hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar