lördag 22 december 2012

Dag nr 3

 Takstolar uppe och på dem börjar nu 22 mm råspont monteras.
 Ute vid huset en snabb sväng på lunchen. Underlagsduken på och en del fönster i. Här är norrsidan med groventré och fönster mot kök och matrumsdelen..
 Ett fönster kom inte! Enligt leverantören är det producerat, men man har missat att få med det i frakten, kommer efter jul.

 Och så en sväng efter jobbet. Det händer så mycket så snabbt så jag har inte tid att jobba!!! Vy från gatan/entrésida.  Första fönstret på höger sida om dörren är badrumsfönstret, sedan i fallande ordning kommer Axels rum, Ellas rum och sist stora badrummet.

Vi har aldrig eftersträvat att konstruera ett arkitektoniskt mästerverk, utan ett mysigt familjehus - ett hem man blir glad och känner sig välkomnad hem till. När jag ser detta, känns det som att det blir helt rätt för oss. Till och med lånedörren funkar...
Närbild på våra fina fönster! Se på kittet, så fint! De fönster i gammal stil från de vanliga fönstertillverkarna som jag sett i bygghandeln har haft ett så klumpigt, tjockt kitt. Och så älskar jag fast äkta spröjs.

Ska snart upp och se det sista inför julvilan. Spännande! Sen ska vi börja prata inredningsval, kök och badrum etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar