torsdag 15 augusti 2013

Mina kära vänner...

...gör allt vad de kan för att hjälpa den gryende trädgården att ta fart! Min söta vän Linn har under hela sommaren sparat på daggkåpor som självsått sig för att jag skulle kunna få massor. Dessutom gick hon på upptäcksfärd i sin svärmors fårhage och fann några riktigt fina där. Det räckte i princip till hela rabatten, vilket inte var lite! Behöver jag fler vet jag att vännen och kollegan Åsa även hon sparat alla självsådda daggkåpor i sin trädgård till mig. Linn och Markus levererade dessutom en hel del hallonbuskar igår kväll, så nu ska jag ut och plantera i den blivande köksträdgården!
 

Min älskade barndomsvän Maria kom häromdagen med dessa två säckar fyllda med lavendelplantor. Hennes granne skulle rensa ut sin lavendelhäck och Maria fick med sig dessa fina exemplar till mig. Jag älskar Lavendel och framför allt sorten Munstead, vilket Maria tror att detta är!
Maria (med bloggen Almbacken) har även som vanligt varit en underbar diskussionspartner och kommit med massor av ovärderliga råd inför planeringen av trädgården.
Det värmer så att ha så fina omtänksamma vänner!

3 kommentarer:

 1. Ja nu vill det till att de överlever:).

  Du är söt!

  Kram, kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med planthjälp när allt är nytt, det går åt många när man har allt att anlägga från början! Det ser ut att bli så fint! Ni är väldigt flitiga!

  SvaraRadera
 3. Tack! Vad kul att få titta in på din blogg Anna! Vilket hus! Ser framemot att få botanisera här mer!

  SvaraRadera