måndag 1 april 2013

Vår plattsättare drivs till vansinne...

 Vår plattsättare, Lalle, har en stor yrkesstolthet, så till den milda grad att han faktiskt kallas Kakelguden. I veckan som gått ringde han mig och meddelade att "det här blir inte bra, mosaiken är kass".

När vi renoverade vårt förra hus  för 3 år sedan, använde vi en mosaik i badrummet från Höganäs som vi var mycket förtjusta i. När vi sedan skulle leta kakel till detta huset, kom vi efter idogt letande fram till att vi ville ha samma mosaik igen. Jag åkte till Höganäs kakel-butik i Helsingborg och fick där beskedet att de inte tillverkade den längre. Vi letade förgäves vidare efter en bra ersättare både avseende utseende och pris, tills jag en dag på Beijer i Ängelholm pratade med en man med känsla för service, Dan. Dan ringde Höganäs lager och fick besked om att de hade kvar på lagret - jag köpte det de hade. Detta var i september. Mosaiken levererades i veckan och någonstans i förvaringen har troligen något gått fel. Plattorna som mosaiken sitter på har skadats och blivit alldeles sneda och mellanrummen mellan mosaiken är ojämna. Detta innebär att trots Lalles stora yrkesskicklighet, är det i princip omöjligt att få mosaiken på plats rakt. Trots detta gör han ett fantastiskt bra jobb!
Mosaiken har vi reklamerat till Höganäs via Beijer, men vi måste samtidigt sätta upp den nu för att inte förlora tid i tidsplanen, mycket irriterande!

2 kommentarer:

  1. Typiskt!!!!! Men snyggt blir det!

    Kram, kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir trots allt fint, här och var ser man hur snett det blir, men Lalle kämpar verkligen.

    Kramar

    SvaraRadera